BIORESONANCA ZDRAVJE

Bioresonančna ordinacija za odrasle in otroke

Zadnje novice

header

Ingver zmagovalec tudi pri vnetjih, astmi

Ingver in vnetja ter kandida 

 

Ena od primarnih uporab ingverja v tradicionalni medicini, je zmanjševanje vnetij. To je prednost ingverja, ki jo je do zdaj znanstvena literatura že dobro podprla.  Dokazano je, da ingver zatre vnetne sestavine, ki jih telo proizvaja in sicer cytokine in proste radikale peroxynitrite. Preprosto povedano, to pomeni, da lahko pomagajo zmanjšati učinke vnetnih bolezni, kot so artritis in astma.

 

Stoletja so verjeli, da ingver spodbudi imunski sistem k boljšemu delovanju. Nedavne raziskave kažejo, da to lahko stori z aktiviranjem pomembnih delov imunskega sistema - T-celic.

 

Prav tako so verjeli, da ingver čisti telo s spodbujanjem znojenja. Kot kaže zdaj je to res, saj človeški znoj vsebuje spojino imenovano dermicidin, za katero je bilo ugotovljeno, da ima zaviralni učinek proti Candidi in drugih patogenih.

 

Vnetja in kandida

 

Simptomi kroničnega vnetja so zelo podobni mnogim simtomom, ki jih povzroča prav Candida. Utrujenost, krči v sklepih, prebavne motnje in alergije, intolerance, so vse lahko sprožene z vnetjem in so vsekakor del težav s katerimi se srečujejo bolniki z razraščeno Candido.

Ločeno opazovanje teh dveh skupin je napačen pristop, saj obstaja izredno močna povezava med kroničnim vnetjem in Candido.

Kandida kot stranske proizvode proizvaja acetaldehid, amoniak in sečne kisline. Te škodljive snovi (z dolgim seznamom drugih toksinov) lahko namreč vstopijo v krvni obtok in povzročijo številne zelo različne simptome. Vnetni odziv je način odziva vašega telesa na kandido in je torej stranski produkt oz.učinek.

Mnogo vnetij je torej tesno povezanih z obolenji, ki jih povzroča kandida.

 

Vnetje je znak, da se vaše telo poskuša samo pozdraviti, zaceliti, na primer po poškodbi ali če škodljivi patogeni vdrejo v vaš sistem. Infekcija je posledica bakterije, virusov ali glivic, medtem ko so vnetja povzročena s strani samega telesa. Vnetje je v bistvu način telesa, da obračuna s infekcijo ali poškodbo.

V grobem poznamo dva glavna tipa vnetij. Akutno vnetje, s katerim je večina nas dobro seznanjena ob kratkih okužbah in poškodbah. Ta vnetja so lokalizirana in izginejo v nekaj dneh ali tednih. V nasprotju s tem pa so kronična vnetja vnetja, ki trajajo nekaj mesecev ali let. Simptomi kroničnega vnetja vključujejo zastoje, okvare, bolečine v sklepih, oslabljen imunski sistem, prebavne motnje in celo povečanje telesne teže. Na dolgi rok to izčrpava telo in povzroča celo za življenje nevarno stanje.

 

Kako vemo, da je kandida tista, ki povzroča vnetje?? Dosedanje raziskave stanj kandide je pokazala, da razraščanje kandide zavira zdravljenje vnetnih lezij ter, da že nastalo vnetje spodbuja novo kolonizacijo. To učinkovanje tako ustvarja začarani krog, v katerem že majhno vnetje povzroča razraščanje kandide, glivična kolonizacija pa spodbiuja nadaljnje vnetje. Torej kandida ne le povzroča vnetja, temveč ga tudi izkorišča, da razširi  svoje kolonije na nova področja v črevesju.

 

Prava prehrana lahko zmanjša vnetja

 

Določene vrste hrane povečajo tveganje za vnetja. Vključujejo trans maščobe, sladkor, beli kruh, alkohol. Že tu lahko vidite, da obstaja pomembno prekrivanje med vnetnimi živili in tistimi, ki privedejo do razraščanja kandide.

 

Raziskave kažejo, da morate, če želite zmanjšati vnetja, jesti veliko zelenjave, pustih beljakovin, živila, ki vsebujejo omega-3 maščobne kisline, ki jih najdete v orehih, lanenem olju in ribjem olju. Lahko dodate nekaj okusa z ingverjem ali kurkumo, ki imata protivnetne lastnosti.

Zmanjšanje telesne teže in zmanjšanje vnosa vsega sladkega , posebej sladkorjev, je prvi korak v boju proti kandidi.

 

Telesna aktivnost

 

Tudi povečanje gibanja oz telesne aktivnosti je pomembno, saj znižuje raven C-reaktivnega proteina (CRP) v telesu. CRP je vnetni marker v vašem telesu. Večje, ko so vrednosti tega proteina v telesu, večje so možnosti, da trpite za vnetjem.

Stres

 

Tudi stres poveča količino CRP proteinov v telesu. Kronični stres je eden glavnih vzrokov za pretirano in hitro razraščanje kandide. Odgovor je jasen, zmanjšajte količino stresa in poskrbite z sproščanje, prijetne trenutke. Ne za štedilnikom seveda :)

 

"Prvi članek"

 

 zdrava prehrana proti kandidiostali članki 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information