BIORESONANCA ZDRAVJE

Bioresonančna ordinacija za odrasle in otroke

Zadnje novice

header

Kandida

Kandida (candida) je opisana v mnogih literaturah, kljub temu pa je še danes kontroverzna bolezen in mnogi medicinski strokovnjaki je ne prepoznajo oz.njene znake zamenjajo za znake drugih bolezni. To pomeni, da je mnogo pacientov zavrnjenih in ne najdejo pomoči za svoje težave zaradi težkega določanja.

 

Danes več in več zdravnikov diagnosticira kandido. Poleg tega je pa vse več terapevtov različnih alternativnih smeri naravne medicine, ki se ukvarjajo s testiranjem in zdravljenjem.

 

Kandido imamo vsi v telesu, črevesju, na koži. Prisotnost kandide ni problematična. Ko pa se kandida preveč razraste, začne povzročati težave, zaradi katerih trpi zdravje na različnih področjih. Ker se mnogi simptomi kandide prekrivajo in/ali so zelo generalni ter pripadajo tudi mnogim drugim boleznim, pa je diagnosticiranje kandide težko.

 

Simptomi;

V kolikor pri sebi opažate več simptomov iz naslednjega seznama, potem obstaja možnost, da trpite za kandidiazo; 

•napenjanje, spahovanje, neprijetne vetrove, bolečino v želodcu, razdražljivo črevo, drisko, zaprtost, slabo prebavo, zgago, občutek vrenja v črevesju, katar, obložen jezik, ustne gobice, trdovratne bolečine v žrelu, bolečine in otekanje sklepov, pekoče noge, občutek vročine, hudo pozabljivost, solzenje oči, migotanje pred očmi, glavobole, depresije, izpuščaje, koprivnico, srbenje, srbeč anus, vulva, vagina, trdovraten beli tok, rdečico, utrujenost, pobitost, prostatitis, predmenstrualno napetost, vrtoglavice, mišične bolečine, znamenja kronične influence, alergije na hrano, neodpornost, glivične infekcije kože ali nohtov, atletsko nogo, neustavljivo željo po sladkorju, kruhu, kvasu ali alkoholu, reakcije na parfum ali cigaretni dim

 

Kandido diagnosticiramo na več načinov:

 

1. Krvni test (zahtevajte pri svojem zdravniku)

V kolikor ste pri svojem zdravniku izključili morebitne ostale vzroke za vaše težave, lahko prosite za krvni test na kandido. Lahko opravite Anti-candida test ali Kandida Imuno Complex test. Testirajo se 3 protitelesa imunskega sistema, s katerim merijo odziv imunskega sistema na Kandido; IgG, IgA, IgM. Visoke vrednosti le the kažejo na pretiran razrast Kandide.

 

2. Test in zdravljenje z bioresonanco. 

Zelo sigurno prikaže Kandido, poleg tega pokaže več vrst kandide. Najvažnejše je to, da se s pomočjo bioresonančne terapije zelo dobro odpravi  in zmanjša prisotnost kandide na normalno vrednost. Poleg tega se trajanje zdravljenja z bioresonančno terapijo skrajša iz pol leta na 2-3mesece. Ob tem vam tudi testiramo živila, ki vam povečujejo kandido ter ostale intolerance, ki pri vas konkretno pripomorejo k temu. 

Zdravljenje vključuje uživanje probiotikov, naravnih antimikotikov, dieto z malo sladkorja in terapijo z bioresonančnimi valovanji.

 

3. Test blata

Analizira se nivo razrasta, patogenih bakterij in vam “prijaznih “bakterij. Se pa candida pogosto ne pokaže na tem testu, zato je še vedno priporočljiv krvni test.

 

4. Test urina

Preverja se vinska kislina, ki je stranski produkt povečanega razrasta kandide. Test ni povsem merodajen, priporočamo raje krvni test.

5. Test s slino 

 

Postopek: zjutraj, na tešče, preden si umijete zobe, jeste ali pijete, natočite v stekleni kozarec 2dcl mlačne vode sobne temperature, nežno pljunite nekaj sline v kozarec in pustite stati . Preverite vsakih 15min naslednjo uro.

 

Znaki za povečano prisotnost Kandide so:

•Laski(strune)sline gredo od pljunka navzdol proti dnu kozarca

•Klobuk pljunka sline potone prav na dno kozarca

•Koščki pljunka plavajo globlje v vodi

 

Test ni 100%, ker je rezultat odvisen od preveč faktorjev; 

•dehidracija- posebej je vidna zjutraj 

•druga obolenja 

•druge alergije

•vrsta zaužite hrane prejšnji dan

 

V kolikor vam ta test kaže izrazite omenjene znake in ste izločili ostale moteče faktorje, prosite svojega zdravnika za katerega od ostalih laboratorijskih testov ali pojdite na bioresonančni test. Tu boste dobili tudi terapije, navodila in dieto. 

Problem zdravljenja oz odpravljanja kandide samo z dieto je, da se kandida velikokrat spet obnovi, če in ko uživamo sladkor in preveč sladkano hrano.

 

Kandida vprašalnik za samodiagnozo

To je vprašalnik o povečani prisotnosti Candide, ki ga je sestavil dr.William Crook. Sestavljen je za samodiagnozo in služi kot osnova za oceno verjetnosti, da so vaše težave pogojene ali povzročene s povečano kandido in nadaljne odločitve.

 

 Screen_Shot_2013-10-05_at_2.37.57_PM.png

 

 

Razlaga rezultatov vprašalnika

Moški:

  • Seštevek točk 8 ali več nakazuje na to, da so vaše zdravstvene težave verjetno povezane z povečano razraščenostjo kvasovk kandida
  • Seštevek točk 11 in več skoraj z gotovostjo kaže na to, da je krivec za vaše zdravstvene težave kandida 

Ženske:

  • Seštevek točk 10 ali več nakazuje na to, da so vaše zdravstvene težave verjetno povezane z povečano razraščenostjo kvasovk kandida
  • Seštevek točk 13 in več skoraj z gotovostjo kaže na to, da je krivec za vaše zdravstvene težave kandida

 

Naročilo na pregled

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information